kl800.com省心范文网

高中英语 Unit4 Making the news Using Language课件 新人教版必修5


第四课时

Using Language

1.department n. 部,局,司,处,系;(医院的)科, 部门 ①Professor Jenkins is the head of the English Department. 詹金斯教授是英语系主任。 ②He works in the drapery department of the store. 他在商店的纺织品部工作。

词语辨析 department, store, shop 这三个名词都含有“商店”之意。 1)department 作商店解时,是美国英语,通常写为 department store。 In the department store you can buy all manner of things. 在这家百货商店你可以买到各式各样的东西。

2)store 在美国指出售同一类商品的小型商店。 在英国 用复数形式表示百货商店。 There is a large store in the village. 村里有家大百货店。 3)shop 指规模较小,出售同一类商品的店铺。 The local dress shop is having a sale. 附近的时装店正在大拍卖。

活学活用 完成句子 他是这个大学历史系教授。 He is a professor in________ ________ ________ ________the university.

答案:the History Department of

2.accurate adj. 1)正确无误的 ①His description was accurate. 他的叙述很正确。 ②He is accurate in what he says and does. 他言行一致。

2)精确的,能提供精确信息的 ①My watch is not very accurate. 我的表走得不准确。 ②Journalists are not always accurate (in what they write). 新闻工作者(的报道)并非一贯准确。

活学活用 It is impossible to say with________how many countries are affected by bird full. A.exact B.precise C.accuracy D.accurate 答案:C

3.senior 1) adj. (1)~(to sb.)级别(或地位)高的 There are separate rooms for senior and junior officers. 高级军官和下级军官的房间是分着的。

(2)成人的;高级水平的 He won the senior men's 400 metres. 他赢得了男子甲组 400 米冠军。 (3)(父子同名时,加在父亲的名字前)老,大 John Parker, Senior is the father of John Parker, Junior. 老约翰· 派克是小约翰· 派克的父亲。

(4)(招收 11~13 岁以上学生的)中等学校,中学部 Lying north of the church is a girls' senior high school. 位于这座教堂以北的是一所女子高中。

2) n. (1)较??年长的人 Paul is my senior by two years. 保罗长我两岁。 (2)级别(或地位)较高者;上级,上司 He was my senior. 他过去是我的上级。

活学活用 单句改错 He is senior than me. ______________________________________________

答案:把 than 改为 to

4.polish 1) v. (1)~sth.(up)(with sth.)擦亮;磨光 ①Silver polishes easily with this special cloth. 用这块特殊的布能很容易把银擦亮。 ②Polish shoes regularly to protect the leather. 要经常擦鞋,保护皮革。

帮学助记

(2)~sth.(up)修改;润色;润饰 ① Four years of prep school should polish those children. 四年的预科学习应该让这些孩子变得温文尔雅。 ②The hotel has polished up its act (=improved its service) since last year. 这家酒店自去年以来已经改善了服务水平。

2) n. (1)[sing]磨光,擦亮 I give it a polish now and again. 我不时地把它擦亮。 (2)[U] (表演的)完美,娴熟,精湛 She played the piano with the polish of a much old musician. 她弹奏钢琴颇有资深音乐家的风格。

(3)[U]文雅,优雅;品味;礼貌 She thought it that her husband's family lacked polish. 她认为她丈夫的家人缺乏品味。

活学活用 完成句子 这项声明是经仔细润色检查后才发表的。 The statement________ ________ ________and

checked before release.

答案:was carefully polished

5.chief 1) adj. (1)最重要的,首要的,主要的 ①What is the chief town in China? 中国的主要城市是哪一个? ②The chief reason I'm not taking a holiday is that I have too much work to do. 我不休假的主要原因是我有太多的工作要做。

(2)最高级别的,为首的,首要的 ①Li Hua was appointed chief engineer of the project. 李华被委任为该项工程的总工程师。 ②Li Hua acts as the chief financial officer of the company. 李华是公司的首席财务官。

2) n. (1)(公司或机构的)首领、头目、最高领导人 The chief of the police department demanded severe punishments for criminals. 警察局长要求严惩罪犯。

(2)部落首领,部落酋长 The chief interchanged the diamond with some pieces of glass. 那首领拿一些玻璃块替换了那些钻石。

词语辨析 chief, major, main 这些形容词均含有“首要的,主要的”之意。 1)chief 指人时,表同类中职位最高,权力最大,具有 最高权威的一个人;指物时,表同类中最重要,价值最高。 用作比喻意义时 chief 含有最大重要性或最大价值的意思。 Smoking is one of the chief causes of lung cancer. 吸烟是导致肺癌的主要成因之一。

2)major 指同其它人或其它物、 问题等相比较, 显得更 加重要和突出。 The major part of the town was ruined in the earthquake. 这城镇的大部分在地震中都已成为废墟。

3)main 通常只用于物。指在一定范围内,某物的重要 性、体积或力量等超过其它物。适用于在范围、尺寸、或 重要性上超过其它的东西。 The main road was flooded so we had to go round by narrow country lanes. 公路干线遭水淹没,我们只得择乡间小径绕行。

活学活用 (2002·上海)The new research team was led by the________engineer. A.main B.major C.chief D.primary 答案:C

6.approve v. 1)~(of sb./sth.)赞成,同意 ①She doesn't want to take her new boyfriend home in case her parents don't approve(of him). 她不愿把新男朋友带回家,怕父母看不中(他)。

②I approve of your trying to earn some money, but please don't neglect your studies. 我同意你去挣一些钱,可是请不要误了功课。

2)批准,通过(计划、提案、要求等) ①The minutes of the last meeting were approved. 上次会议记录已获得通过。 ②The mayoress approved the new building plans. 女市长批准了新建筑计划。

3)认可;核准 ①The auditors approved the company's accounts. 审计员核准了公司的账目。 ②The course is approved by the Department of Education. 课程已获教育部核准。

知识拓展 approval n. 1)[C]赞成,同意 He showed his approval by smiling. 他用微笑表示赞成。

2)[U&C]~(for sth.)(from sb.)批准,通过,认可(计划、 要求等) I can't agree to anything without my partner's approval. 没有合伙人的认可我什么也不答应。

活学活用 (1)We don't________students staying up late. A.approve of C.agree with B.admit to D.stick to

(2)The new policy on protecting environment was___ ___. A.approved B.past C.received D.accepted 答案:(1)A (2)A

7.process 1) n. (1)(为达到某一目标的) 过程,进程 Reforming the education system will be a difficult process. 改革教育制度将是一个艰难的过程。

(2)(事物发展,尤指自然变化的)过程,步骤,流程 It's a normal part of the learning process. 那是学习过程中的正常现象。 (3)做事方法,工艺流程,工序 He explained the process of building a boat. 他解释了造船的工序。

2) v. (1)加工,处理 How fast does the new micro process the data? 这新微型计算机处理数据有多快? (2)审阅,审核,处理(文件,请求等) It may take a few weeks for your application to be processed. 审查你的申请书也许要等几个星期。

知识拓展 1)in the process 在进行中 I started moving the china ornaments but dropped a vase in the process. 我动手搬那些瓷制饰物,但在移动时摔了一只花瓶。

2)in the process of sth./doing sth.在从事某任务的过程 中 We're still in the process of moving house. 我们还正在搬着家呢。

活学活用 Coal was formed out of dead forests by chemical ______. A.methods B.parts C . processes D.procession 答案:C

8.appointment n. 1)[C]~(with sb.)约会,预约,约定 I have an appointment with my dentist this afternoon. 我已约好今天下午去看牙医。

2)[C & U]~(as/to sth.)任命,委任 His promotion to manager was a popular

appointment. 他升任经理是众望所归的。 3)[C]职务,职位 Her career culminated in her appointment as director. 她一生事业的顶峰是当上董事。

知识拓展 1)make/fix an appointment with sb.与某人约会 I've made an appointment for a facial next week. 我已经预约了下周去美容。 2)by appointment 按照约定 He will only see you by appointment. 只有事先约好他才能接见你。

词语辨析 appointment, date 这两个名词均有“约会”之意。 1)appointment 通常指严格根据时间表上预约的时间 进行的约见或约会,其目的主要是讨论公事或业务问题。 He wants to change his appointment from Monday to Wednesday. 他想把他的约会从星期一改到星期三。

2)date 主要指朋友之间的随便约见或男女之间的约 会。 I have a date with my girl friend tonight. 我今晚和女朋友有个约会。

活学活用 (1)I________an appointment with the president of his firm this afternoon. A.make C.have B.fix D.all the above

(2)The doctors see patients only by________. A.management C.apartment B.appointment D.intention

答案:(1)D

(2)B

1.ahead of(时间、空间)在??前面;早于;领先 ①Three boys were ahead of us. 有三个小伙子在我们前面。 ②I finished the work several days ahead of the deadline. 我在最后期限的前几天完成了工作。 ③She was always well ahead of the rest of the class. 她总是遥遥领先班上其他同学。

活学活用 完成句子 我们决定提前完成工作。 We determined to finish the work________ ________ ________.

答案:ahead of time

2.set to work (使)开始工作,起劲地干起来 ①On receiving the assignment, we set to work at once. 一接到任务,我们立即开始工作。 ②On his arrival, he set to work with us. 他一到就和我们一起干了起来。

知识拓展 表示“开始、着手做某事”的短语还有: get down to(doing)sth. set out to do sth. set about doing sth.

活学活用 On receiving the order, the workers________repair the bridge. A.set up B.set out C.set off D.set to 答案:D


...Unit4 Making the news Using Language课件 新人教....ppt

高中英语 Unit4 Making the news Using Language课件 新人教版必修5 - 第四课时 Using Language 1. department n. 部...

高中英语Unit4MakingthenewsUsinglanguage课件新人教版....ppt

高中英语Unit4MakingthenewsUsinglanguage课件新人教版必修5 - Unit 4 Making the news Using language headline ...

高中英语 Unit 4 Making the news Using language教案 ....doc

高中英语 Unit 4 Making the news Using language教案 新人教版必修5_英语_高中教育_教育专区。Unit4 Using language Teaching Aims: 1. Enable the students to...

...the news》Using Language课件 新人教版必修5_图文.ppt

高中英语| 高中英语 Unit4Making the newsUsing Language课件 新人教版必修5_文学研究_人文社科_专业资料。高中英语 学习 教学 课件 Unit...

人教版高中英语必修5 Unit4 Making the news-Using lan....ppt

人教版高中英语必修5 Unit4 Making the news-Using language[ppt课件]_英语_高中教育_教育专区。 Using language edition department task accurate employ polish ...

英语:Unit4《Making_the_news》课件Using_Language(7)(....ppt

英语:Unit4Making_the_news课件Using_Language(7)(新人教版必修5) - Unit 4 Reading, speaking and writing ...

英语:Unit4《Making_the_news》课件Using_Language(8)(....ppt

英语:Unit4Making_the_news课件Using_Language(8)(新人教版必修5) - Unit 4 Workbook Many people think tha...

2018版高中英语Unit4Makingthenews3UsingLanguageSummi....ppt

2018版高中英语Unit4Makingthenews3UsingLanguageSummingUpLearningTip课件新人教版必修5 - Section Ⅲ Using Langua...

高中英语Unit4Makingthenews3UsingLanguageSummingUpLe....ppt

高中英语Unit4Makingthenews3UsingLanguageSummingUpLearningTip课件新人教版必修5 - Section Ⅲ Using Language,Su...

英语:必修5 Unit4 Making the news-Language points课....ppt

英语:必修5 Unit4 Making the news-Language points课件(新人教版)_高二英语_英语_高中教育_教育专区。英语:必修5 Unit4 Making the news-Language points课件(...

2018版高中英语Unit4Makingthenews2LearningaboutLangu....ppt

2018版高中英语Unit4Makingthenews2LearningaboutLanguage课件新人教版必修5 - Section Ⅱ Learning about Language ...

高中英语 Unit4 Making the news课件2 新人教版必修5_图文.ppt

高中英语 Unit4 Making the news课件2 新人教版必修5_其它课程_高中教育_教育...Using Language [ 自主预习] Ⅰ.单词识记 (Ⅰ)根据要求写出单词 1.___vt.擦亮...

人教版必修5课件:unit 4 making the news-using langua....ppt

人教版必修5课件:unit 4 making the news-using language[1]_英语_高中教育_教育专区。Unit 4 Reading, speaking and writing Free talk 1. Do you want to ...

高中英语Unit4MakingthenewsLearningaboutlanguage课件....ppt

高中英语Unit4MakingthenewsLearningaboutlanguage课件新人教版必修5_英语_高中教育...using a word or phrase from the reading passage which has the opposite ...

新人教版高中英语必修5Unit4 Making the news(ppt)_图文.ppt

新人教版高中英语必修5Unit4 Making the news(ppt)_英语_高中教育_教育专区。...Marx was born in Germany and German was his native language. So it was ...

必修五 Unit 4 Making the news-Language points[新人....ppt

必修五 Unit 4 Making the news-Language points[新人教版课件]_英语_高中教育_教育专区。适合上课用 人教课标版 高二 必修5 Unit 4 Language Points 1. ...

...5课件 Unit 4 Making the news Using Language_图文....ppt

高二新人教版英语必修5课件 Unit 4 Making the news Using Language - 第四课时 Using Language 1. department n. 部...

必修五 Unit 4 Making the news-Extensive Reading[新....ppt

必修五 Unit 4 Making the news-Extensive Reading[新人教版课件]_英语_高中教育_教育专区。人教课标版 高二 必修5 Unit 4 Extensive Reading -Getting the “...

人教版高中英语必修5课件:Unit4 Language points (共48....ppt

人教版高中英语必修5课件:Unit4 Language points (共48页)_初中教育_教育专区。高二人教新课标版必修五 Unit 4 Making the news Language points 1. occupation ...

...人教版必修5教学课件:《Unit 4 Making the news》Se....ppt

2014年高中英语人教版必修5教学课件:《Unit 4 Making the news》SectionⅢ解析_...about Language & Using Language Unit 4 Making the news 自学导引新知初探 ?...