kl800.com省心范文网

2016海淀高考一模英语试卷及答案Word版


海 淀 区 高 三 年 级 第二学期 期 中 练
第二部分:知识运用(共两节,45 分)
第一节 单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,共 15 分) 21. My flight was delayed, so I read a book ________ time. A. kill A. performed A. must China. A. has developed the world. A. or their second child. A. introduce A. Which A. had risen Beijing. A. where together. A. what B. why C. which B. which C. what B. introducing B. When B. rise C. to introduce C. That C. is rising B. and C. but B. developed C. develops B. killing B. was performed B. can C. to kill C. performs C. should

英语

2016.04

D. having killed D. is performed D. would

22. In the early days, Beijing Opera ______ on open-air stages or in teahouses. 23. People around us ______ affect our thoughts and behaviors. 24. Since its start, WeChat ________ into the most popular messaging communication service in D. was developing

25. The number of Hutongs in Beijing is decreasing, ______ they still attract tourists from all over D. so

26. With the new family planning policy _______, many young parents are considering having D. introduced D. What D. rose

27. _______ astonishes us is that AlphaGo defeated the human champion. 28. Chinese people?s spending on overseas trips ______ year by year. 29. Scott was amazed by the Great Wall, _______ he described as the greatest attraction in D. why

30. The most exciting moment during the Spring Festival is _____ the family enjoy the big dinner D. when

31. ---We?d better leave now. ---No hurry. The train ______ at 10 o?clock. A. has left A. so that A. to follow A. had not had B. left B. only if B. following B. did not have C. leaves C. as though C. followed C. does not have D. would leave D. in case D. being followed D. has not had 32. You?d better exercise at least three times a week ______ you can keep fit. 33. She works in theatre, ________ in her father?s footsteps. 34. If Mike _______ the half-cooked food then, he would not be in hospital now. 35. ---Could you please show me which boy in the photo is Patrick? ---The one _____ red hair. A. in B. over C. of D. with

第二节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,共 30 分) The Write Feeling Growing up in a military family, I moved a lot. I mostly went to __36__ with other kids whose parents were also in the military. But when my dad __37__ from the Marines after twenty years of service, I found myself __38__ a civilian school with twelve-year-olds who shared no similar life experience with me. I was a stranger in a strange land. Everyone in my class had grown up together, and they had no room to __39__ for a newcomer. I wore different clothes, had different thoughts, and spoke with an accent. I __40__ for the first few weeks of school. I had no friends, no activities, and no __41__ of a bright future. To deal with it all, I began __42__ in my diary every day---stories of adventure, of old friends, of feelings that I could not speak. I wrote as if my life depended on it, as if the very next breath I took could not happen __43__ I wrote down words. One day, my teacher, Mrs. Bush, came to me and asked why I always sat there writing instead of playing with others. I told her I enjoyed writing and __44__ writing to playing. She smiled at me and walked away. About three weeks later, Mrs. Bush gave us a writing assignment. I was __45__ that I could now participate in something I knew I excelled in. That night I worked and worked on the essay. I wrote with great __46__. It was my one chance to feel important and __47__ by the class. A few days after we handed in our assignments, Mrs. Bush called me up to the __48__ of the classroom. I stood before thirty pairs of eyes looking at me, and I got __49__. Was I in trouble? Did I do something wrong? Then Mrs. Bush told the class how much she __50__ all the work that went into the essay and everyone had done a great job. But, she said, one student stood __51__ as an excellent writer, one with imagination, creativity, and word mastery. That student was me! The class clapped politely and Mrs. Bush handed me my paper, with the following __52__ on it: "Malinda, you are an excellent writer. You fill your paper with the breathings of your heart. Please keep on writing and share your __53__ of writing with the world. I am proud of you and glad you are in my class." Mrs. Bush helped me feel a sense of __54__, a place of purpose, and a way to survive a transition in life. She helped me gain __55__ in myself that stayed with me beyond sixth grade. 36. A. church B. school C. war D. work 37. A. separated B. withdrew C. quit D. retired 38. A. visiting B. attending C. running D. leaving 39. A. build B. preserve C. take D. spare 40. A. struggled B. played C. fought D. exercised 41. A. memory B. control C. promise D. need 42. A. reading B. drawing C. writing D. copying 43. A. unless B. once C. while D. after 44. A. compared B. applied C. turned D. preferred 45. A. astonished B. satisfied C. excited D. embarrassed 46. A. anxiety B. curiosity C. wonder D. passion 47. A. impressed B. accepted C. challenged D. envied 48. A. front B. corner C. door D. outside 49. A. annoyed B. disappointed C. worried D. surprised 50. A. appreciated B. expected C. recognized D. enjoyed 51. A. out B. up C. by D. off 52. A. descriptions B. remarks C. suggestions D. accounts 53. A. advantage B. purpose C. gift D. idea 54. A. responsibility B. belonging C. devotion D. relief 55. A. interest B. imagination C. creativity D. confidence

第三部分:阅读理解(共两节,40 分)
第一节 (共 15 小题;每小题 2 分,共 30 分) A Flying Ever since I was old enough to dream, I have imagined myself soaring with the eagles. My love of flying has shaped the way I live and the person I have become. Two years ago, that passion rocketed to new heights when I had the opportunity to visit Embry Riddle Aeronautical University in Arizona. For a whole week I lived in a college dorm, roomed with a total stranger and---best of all---I flew! My group took part in activities ranging from learning about the history of aviation (航空) to flying in state-of-the-art pilot training simulators (模拟装置). At least once a day, I devoted myself to learning one of the world?s best training aircrafts, the Cessna 182. Not only did I receive thorough ground instruction, but I also got to fly. In total, I flew five hours to receive my private pilot?s license. In that one joyous and oh-so-short week, my passion for aviation grew even stronger. Now, whenever I see a plane flying overhead, I feel a sense of pride thinking I?ve done that. During my time in and above the Arizona desert, I learned not only about the mechanics and techniques of aviation, but also about myself and how I see the world. As I floated in that seemingly endless sea of air, I became aware of the variety and complexity of the humanity below. On the ribbons of roadways, each tiny car carried people with hopes and dreams. I wondered if any of those people had ever wished to fly like an eagle. Then I realized that each must have his or her own dreams and ambitions. That?s what makes us unique. We try to respond to something special inside us. I also realized that I was especially fortunate to be making my own dream come true. Everywhere I go, I hear, “Do what makes you happy and you will be happy.” It sounds like standard advice, but I?ve really thought about it and taken it to heart. I couldn?t care less about how much money I make or what benefits I receive. I know that I am already in hot pursuit(追逐) of my dreams. And, even if they change, even if they finally don?t involve aviation, I?ll always aim to fly with the eagles.

56. Two years ago, the author ___________. A. was admitted to a university B. stayed in a university for one week C. saw the launch of the rocket D. made good friends with an astronaut
57. Paragraph 2 is mainly about _________. A. which aircraft the author got to fly B. how the author learned to fly C. what the author learned about simulators D. why the author got a pilot?s license 58. According to the author, ________ makes people unique. A. flying like an eagle B. trying something special C. having their own dreams D. learning unusual techniques 59. From the last paragraph, we can learn that the author _________. A. cares a lot about money and benefits B. brings happiness to others C. pursues his aims whatever happens D. offers advice wherever he goes

B Do you know electricity can change the way we taste food? Proving this fact is a revolutionary electric fork designed by Japanese researchers that can make any dish taste salty. According to Hiromi Nakamura, a Post Doc Research Fellow at Tokyo?s Meiji University, the technology can be very useful for people on special diets. Patients with high blood pressure, for instance, can easily go on a low-salt diet and still enjoy delicious food. And with the fork, there?s absolutely no risk of over-salting their food. Luckily, the voltage(电压) is so small that there is no risk of electrocution(触电) either. The idea of adding electricity to food was first exposed as an experiment at the Computer Human Interaction Conference in Austin, Texas, in 2012. Nakamura and her team connected a wire to a 9-volt battery and passed it through a straw placed in a cup of sweet lemonade. Volunteers reported that the charged lemonade tasted ?blander?, because the electricity created the taste of salt. Nakamura has improved the technology to be able to transfer an electric charge to food through forks and chopsticks. “The metallic part of the fork is one electrode(电极), and the handle is the other,” Nakamura explained. “When you take a piece of food with the fork and put it in your mouth, you connect the circuit. When you remove the fork from your mouth, you disconnect the circuit. So it actually works as a switch.” Simon Klose, host of food program Munchies, who recently visited Nakamura to try out the fork himself, called this form of ?food hacking? one of the greatest eating experiences he?d ever had. “When I first heard of electric food, it sounded scary,” he said. He later continued to use a charged fork to eat pieces of fried chicken, and found that the saltiness considerably increased as the electricity was connected. Nakamura has been eating ?electric? food for the past three to four years in an attempt to understand it better. “For me, ?food hacking? is about strengthening or weakening real food,” she said. “It may seem like we?re cooking but we?re actually working on the human senses.” 60. The electric fork may benefit people who__________. A. need to go on a diet B. have high blood pressure C. prefer food free of salt D. show interest in tasty food 61. Paragraph 4 mainly tells us _________.

A. how the electric fork works C. how the technology was improved

B. what makes the circuit connected D. why the electric fork was invented

62. From the passage, we learn that the electric fork______. A. creates virtual taste B. changes people?s diets C. helps cure diseases D. replaces salt in cooking

C Tea vs Coffee Tea and coffee are two of the most widely consumed drinks in the United States. With popularity and interest in tea continuing to grow in recent years, many consumers have recently considered making the switch from coffee to tea, if they have not done so already. All the buzz surrounding tea and coffee may have you wondering, what are the differences? As it turns out, the differences are many and varied. In the US, interest in tea ranges from coast to coast with the highest in Hawaii and California but stretching to the eastern states of Vermont and New York. On the other hand, the highest interest in coffee tends to be concentrated more in the north and western regions(地区), with the highest search volumes appearing in the states of Hawaii, Washington and Minnesota. Differences between tea and coffee also vary in origin and production. All tea comes from the harvested leaves of the Camellia sinensis plant, while there are about 60 different species of coffee plants. Production of tea is quicker and more efficient: Camellia sinensis plants only need to grow for three years before they are ready to process; coffee plants take up to five years. Perhaps the most concerning issue consumers have when considering making the switch to tea is the question of caffeine. The good news is, when it comes to tea and caffeine, there is something for everyone. Unlike coffee, which typically only comes in decaffeinated and regular, there are several varieties of tea available, based on caffeine preference. From herbal teas that are naturally free of caffeine, to high quality green and black teas that offer less than half the caffeine of coffee, to high caffeine teas such as our specially formulated HiCAF? blends that contain slightly more caffeine than a cup of coffee, there is a variety sure to suit your needs. As an added bonus, the lower acidity levels in tea tend to be gentler on the stomach for a more comforting pick-me-up. So what is the answer, coffee or tea? If you are looking for the most healthful benefit possible, tea is probably the winner. They say a picture is worth a thousand words. If, like many Americans, the rising popularity in tea has your interest piqued, the images below will help to clearly spell out the differences between tea and coffee. 63. It can be learned from the passage that ______. A. coffee is of much higher production than tea B. tea and coffee are from harvested leaves of plants C. the popularity of tea is growing constantly in the US D. there is no regional difference in drinking tea and coffee 64. According to the passage, which of the following contains the least caffeine? A. Green tea. B. Black tea. C. Herbal tea. D. HiCAF? blends. 65. What is the author?s attitude towards tea? A. Positive. B. Cautious. C. Sceptical. D. Negative. 66. The underlined word “piqued” in the last paragraph probably means . A. reduced B. lost C. expressed D. excited

D By now, we are all aware that social media has had a tremendous influence on our culture, in business, on the world-at-large. Social media websites revolutionized the way people communicate and socialize on the Web. However, aside from seeing your friends? new baby on Facebook, or reading about Justin Bieber?s latest conflict with the law on Twitter, what are some of the real influences? Social networks offer the opportunity for people to re-connect with their old friends and acquaintances, make new friends, share ideas and pictures, and many other activities. Users can keep pace with the latest global and local developments, and participate in campaigns and activities of their choice. Professionals use social media sites like LinkedIn to enhance their career and business development. Students can work together with their peers to improve their academic and communication skills. Unfortunately, there are a few downsides too to social networking. If you are not careful, immoral people can target you for cyber bullying and disturbance on social sites. School children, young girls, and women can fall victim to online attacks which can create tension and suffering. If you are a victim of cyber bullying, do not take it lying down, but try to take appropriate legal action against the attacker. Many companies have blocked social networks as addicted employees can distract themselves on such sites, instead of focusing on work. In fact, studies show that British companies have lost billions of dollars per year in productivity because of social media addiction among employees. Also, what you carelessly post on the Net can come back to trouble you. Revealing(泄露) personal information on social sites can make users vulnerable(易受伤害的)to crimes like identity theft, stalking, etc. Many companies perform a background check on the Web before hiring an employee. If a potential employee has posted something embarrassing on social media, it can greatly affect their chances of getting the job. The same holds true for our relationships too, as our loved ones and friends may get to know if we post something undesirable on social networks. Social media has its advantages and drawbacks as each coin has two sides. It is up to each user to use social sites wisely to enhance their professional and social life, and exercise caution to ensure they do not fall victim to online dangers. 67. Paragraph 2 mainly shows that social networks _________. A. benefit users in various ways B. offer professionals good chances C. guide users to make right choices D. help students finish their homework 68. Faced with problems caused by social media, some companies ________. A. take legal action against the attackers B. avoid posting embarrassing information C. refuse to hire potential addicted employees D. forbid the use of social networks during work time 69. The main purpose of this passage is to _________. A. share experiences in using social media B. provide some advice on social problems C. raise public awareness of social problems D. remind people to wisely use social media 70. Which of the following shows the development of ideas in this passage?

I: Introduction

P: Point

Sp: Sub-point(次要点)

C:Conclusion

第二节(共 5 小题;每小题 2 分,共 10 分) 根据短文内容,从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项 为多余选项。 Do Actions Speak Louder than Words? Our society is fast paced. We are all rushing from one place to the next, blowing our horn at slow drivers who may be singing songs in the car with their children or pointing out some interesting sights. We don't have time for that silliness today. But we try to say to ourselves that we will make time for fun tomorrow. It is time to take a few deep breaths and think about our actions and our words. __71__ Have you ever really thought about the saying “Actions speak louder than words”? Think about it now. If you say one thing and act in an opposite way, will the words be ignored and just the actions remembered? I ?don?t think so. __72__ It is also equally important to use words to show appreciation, love, approval and happiness and then follow those words with a hug, pat on the back or smile. __73__ What about that saying? True? Yes! Words carry a lot of weight and will be remembered for years especially when they are written down. Mean words can hurt for that moment and for a lifetime. I am sure that each of us remembers a time when a friend made an unkind comment. __74__ Let?s not be a member of that “club”. When was the last time that you hid a love note in a lunch box or in your mate?s coat pocket? If you want to see a bright smile, that will do it! The power of this written note will be remembered for many days, even years. “I can live for two months on a good compliment(夸奖)”, said Mark Twain. Children grow stronger when they feel appreciated and understood. __75__ A perfect way to turn a bad day around is to praise your child. “I noticed that your hair looked very nice today.” “Did you hang your coat up all by yourself?” It is amazing how those few words can change a child's outlook... almost immediately. Don?t stop there... One of my sisters ended a phone conversation with three

words ---“I love you”! Boy, that put a spring in my step! Mark Twain is right. I still feel the positive effect of those three little but very powerful words.

A. B. C. D. E. F.

The pen is more powerful than the sword. Is it really reasonable to do something like that? Do they display the attitude that we want to convey? It is important to have your words match your actions. Behavior is a mirror in which everyone shows his image. Those words did lasting damage to you, the relationship or both.

G.Don?t be afraid to shower your child with encouraging words all day long.

第四部分:书面表达(共两节,35 分)
第一节 (15 分) 假设你是红星中学高三学生李华。 你得知故宫正在招聘暑期义务英文讲解员, 请你给相 关部门负责人写一封申请信,内容包括: 1. 介绍你的基本信息; 2. 说明你的优势;

3. 表示你希望被录用。
注意:1.词数不少于 50; 2.开头和结尾已给出,不计入总词数。 Dear Sir or Madam, _______________________________________________________________________________ _ _______________________________________________________________________________ _ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ __ Sincerely, Li Hua 第二节 (20 分) 假设你是红星中学高三学生李华。请根据以下四幅图的先后顺序,给校刊“英语园地” 写一篇短文,介绍上周你与外国朋友 Tom 在颐和园的经历。 注意:词数不少于 60。

提示词:毛笔 a writing brush

海淀区高三年级第二学期期中练习英 参考答案及评分标准
第二部分:知识运用(共两节,45 分) 第一节 单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,共 15 分) 21. C 30. D 31. C 22. B 23. B 32. A 33. B 24. A 25. C 26. D 34. A 35. D 27. D 28. C 29. B


2016.04

第二节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,共 30 分) 36. B 46. D 37. D 47. B 38. B 48. A 39. D 49. C 40. A 50. A 41. C 42. C 43. A 44. D 55. D 45. C

51. A 52. B 53. C 54. B

第三部分:阅读理解(共两节,40 分) 第一节 (共 15 小题;每小题 2 分,共 30 分) 56. B 66. D 57. B 67. A 58. C 68. D 59. C 69. D 60. B 61. A 70. B 62. A 63. C 64. C 65. A

第二节(共 5 小题;每小题 2 分,共 10 分) 71. C 72. D 73. A 74. F 75. G

第四部分:书面表达(共两节,35 分) 第一节(15 分) One possible version: Dear Sir or Madam, I have learned that English volunteer guides for the Forbidden City are wanted in the summer vacation. I am writing to apply for this position. I?m a Senior 3 student in Hongxing Middle School, and I believe I am qualified for the position. These years, I have been on several exchange programs in America, so I am confident with my communication skills in English. What?s more, as a fan of Chinese ancient history, I am sure my knowledge will prove helpful when I introduce the Forbidden City to foreign guests. I would be very grateful if you could offer me the opportunity. Thank you for your consideration. Sincerely, Li Hua 第二节(20 分) 四、One possible version: Last weekend, Tom and I paid a visit to the Summer Palace, which proved to be very interesting and rewarding. We arrived at the entrance early in the morning and I introduced the history of the park to Tom briefly. The moment we entered the park, Tom was attracted by the beautiful scenery and we walked along the beautiful lake happily. Soon, we noticed an elderly man practicing calligraphy on the ground, with a bucket of water aside. Holding a big writing brush in his hand, he wrote the Chinese character for “longevity”. As well as other tourists, we couldn?t help but admire his skills. To our surprise, the elderly man invited Tom to have a try. With his help, Tom completed his first calligraphy task, the two Chinese characters for “China”, quite successfully. Before we left, we took a photo together to memorize this valuable experience. In the picture, Tom held the writing brush and the elderly man smiled, with his thumb up. I was so glad that I could help my foreign friend to learn about the art of the language we have been using for several thousand years. In addition, I rediscovered the charm of Chinese culture.


2016海淀高考一模英语试卷及答案Word版.doc

2016海淀高考一模英语试卷及答案Word版_英语_高中教育_教育专区。海淀区高

2016海淀高考一模英语试卷及答案Word版 (1).doc

2016海淀高考一模英语试卷及答案Word版 (1) - 2015 年北京市海淀

2016海淀高考一模英语试卷及答案Word版_图文.pdf

2016海淀高考一模英语试卷及答案Word版_高考_高中教育_教育专区 暂无评价|0人阅读|0次下载 | 举报文档 2016海淀高考一模英语试卷及答案Word版_高考_高中教育_教育...

2016年北京海淀高三一模英语试题及答案_图文.doc

2016年北京海淀高三一模英语试题及答案_高三英语_英语_高中教育_教育专区。海淀区高三年级第二学期期中练习,文综 政治 2016.4 海淀区高三年级第二学期期中练习 英语...

2016年北京市海淀区中考一模英语试题及答案解析word.doc

2016年北京市海淀区中考一模英语试题及答案解析word_中考_初中教育_教育专区。最全最新2016海淀中考一模英语!海淀区 2016 届九年级英语第二学期期中练习 (一模) ...

2016届高三海淀一模英语试卷与答案解析-无水印_图文.pdf

2016高三海淀一模英语试卷与答案解析-无水印_高三英语_英语_高中教育_教育专区...as an excellent writer, one with imagination, creativity, and word mastery....

2016年北京市海淀区高考英语一模试卷(解析版)_图文.doc

2016年北京市海淀区高考英语一模试卷(解析版) - 2016 年北京市海淀区高考英语一模试卷 第一部分:听力理解(共三节,30 分)第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分...

2016年北京海淀高三二模英语试题及答案(word版)_图文.doc

2016 年北京海淀高三二模英语试题及答案(word 版) 海淀区高三年级第二学期期末练习 英第一部分:听力理解(共三节,30 分) 语 2016.05 第一节(共 5 小题;每...

2016年北京市海淀区高三英语一模试题(带答案).doc

2016年北京市海淀区高三英语一模试题(带答案)_高三英语_英语_高中教育_教育专区...as an excellent writer, one with imagination, creativity, and word mastery....

2016年北京市海淀区高考英语一模试卷(解析版)_图文.doc

2016年北京市海淀区高考英语一模试卷(解析版) - 2016 年北京市海淀区高考英语一模试卷 第一部分:听力理解(共三节,30 分)第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分...

2015海淀区高三一模英语试题及答案(word版)_图文.doc

2015海淀区高三一模英语试题及答案(word版)_高考_高中教育_教育专区。2

2016北京海淀初三一模英语试卷及答案_图文.doc

2016北京海淀初三一模英语试卷及答案 - 海淀区九年级第二学期期中英语练习参考答案 2016.5 听力理解 一、听对话,选图。 1. B 2. B 3.C 4.A 5...

2016.1_海淀区高三英语期末试卷及答案(原版).doc

2016.1_海淀区高三英语期末试卷及答案(原版)_高三英语_英语_高中教育_教育专区。2016年海淀区一模英语 海淀区高三年级第一学期期末练习英语 2016.01 本试卷共 12...

北京市海淀区 2016 年高三一模试卷答案与解析 英语 2016.4.pdf

2016 高三一模 北京市海淀区 2016高三一模试卷答案与解析 英语 2016.4 第一部分:听力理解(共三节,30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 ...

...第二学期一模期中练习英语试卷及答案_图文.pdf

2016海淀区高三年级第二学期一模期中练习英语试卷及答案_英语_高中教育_教育...as an excellent writer, one with imagination, creativity, and word mastery....

2016海淀区高三英语一模考试_图文.doc

2016海淀区高三英语一模考试_高三英语_英语_高中教育...1.考生务必将答案答在答题卡上,在试卷上作答无效...one with imagination, creativity, and word mastery...

2016北京市海淀区初三一模英语试卷及答案_图文.doc

2016北京市海淀区初三一模英语试卷及答案_初三英语_英语_初中教育_教育专区。2016北京市海淀区初三一模英语试卷及答案 海淀区九年级第二学期期中英语练习参考答案 2016...

北京市海淀区2016届高三一模物理试题及答案(WORD版).doc

北京市海淀区2016高三一模物理试题及答案(WORD版) - 北京市海淀区 2016高三一模 2016.4 13.下列说法中正确的是 A.布朗运动就是液体分子的无规则运动 B....

...高中毕业班综合测试(一模)英语试卷 Word版含答案_图....doc

广东省广州市2016高三普通高中毕业班综合测试(一模)英语试卷 Word版答案 - 2016 年广州市普通高中毕业班综合测试(一) 英第I卷 语 2016.3 本试卷分第 1 ...

北京市海淀区2016中考一模语文试卷及答案(word版)模板_....doc

北京市海淀区2016中考一模语文试卷及答案(word版)模板 - 海淀区九年级第二学期期中练习 语文 学校 班级 姓名 成绩 2016.5 一、基础运用(共21分) 1.阅读下面...