kl800.com省心范文网

北师大版选修7unit20课时活页训练


Ⅰ.单项填空 1.Little ________ about his own safety, though he was in great danger himself. A.does he care B.did he care C.he cares D.he cared 解析:选B。本题考查倒装的用法。当否定词(little)置于句首时,该 句应用部分倒装,C、D不对;由was可知应用过去时,故选B。 2.Chinese being looked down upon in Indonesia ________to the attention of the Chinese ambassador. A.has been brought B.has brought C.has been paid D.has paid 解析:选A。bring sth.to the attention of sb.表示“使某人关注某事”。 3.One of the reasons the oil prices are rising is the developed countries are________more oil. A.accomplishing B.accepting C.accounting D.accumulating 解析:选D。accumulate表示“积累,积聚”。句意:油价上涨的原因 之一是发达国家在积聚更多的石油。 4.He was drunk and had to be________home. A.brought up B.raised C.supported D.made 解析:选C。support支撑,扶持;bring up 养大,教育;raise举起, 抚养;make 生产,制造。 5.She________the medicine with the help of some water. A.absorbed B.swallowed C.choked D.allowed 解析:选B。swallow 吞下,咽下;absorb 吸收;choke 哽住;allow 允许。 6.At the foot of the mountain________. A.a village lie B.lies a village

C.does a village lie D.lying a village 解析:选B。英语中介词短语或副词做状语位于句首且主语是名词 时,应用完全倒装。 7.—Why can’t I smoke here? —At no time________in the meeting. A.is smoking permitted B.smoking is permitted C.does smoking permit D.smoking does permit 解析:选A。at no time位于句首,句子用部分倒装。 8.________are the days when we used foreign oil. A.To go B.Going C.Gone D.Go 解析:选C。这是一个全部倒装结构。正确句序是The days when we used foreign oil are gone. 9.With some books badly needed________,she hurried to the bookstore. A.buying B.bought C.to buy D.buy 解析:选C。本句有with 的独立主格结构,with+n.+to do, 有……要去做。句意:有一些急需的书要去买,她匆忙地跑到书店。 10.It was________then________he________to know that she was British. A.until;did ;come B.not until;did;come C.not until;that;came D.until;that; came 解析:选C。此处为not...until...句型的强调句。 11.The hotel guests tried their best to________the burning building. A.avoid B.flee C.escape D.escape from 解析:选D。本题考查escape的用法。A项不合句意,flee和escape 作“逃脱,逃走”讲时,皆为不及物动词,故应选D,escape from... 从……逃跑。 12.All things________ into consideration, the planned trip will have to be called off. A.taken B.taking C.to take D.being taken 解析:选A。本题考查过去分词作状语。这里过去分词作状语表示 条件和被动。句意:如果把所有的事情都考虑在内,原计划的旅行将不

得不被取消。故选A。 13.Mr.Smith used to smoke________but he has given it up. A.seriously B.heavily C.badly D.hardly 解析:选B。本题考查副词辨析。seriously严肃地,认真地,严重 地;heavily重地,沉闷地,(吸烟、喝酒等)猛烈地,大量地;badly糟 糕,差劲地;hardly几乎不。 14.In the face of all these difficulties,we’re not discouraged and our spirits________well. A.pick up B.go up C.hold up D.keep up 解析:选D。考查动词短语的使用。从语境看,这里用keep up表 示“保持,维持”,句意:面对所有这些困难时,我们没有泄气,我们的 精神状态仍然很好。 15.________,Carolina couldn’t get the door open. A.Might she as try B.As she might try C.She might as try D.Try as she might 解析:选D。本题考查倒装的用法。由四个选项及句意看,as在该 句中引导让步状语从句,这时应该用倒装语序,故应选D。 Ⅱ.阅读理解 A

Scientists found that sleeping considerably improves our creativity. After taking a nap people are able to think faster and put more imagination into their thinking. Besides, if we dream, the thinking abilities are improved even more. Researchers consider that sleeping on a problem in most cases leads to elucidation(解释).They say when a person enters a phase called Rapid Eye Movement(REM)during sleep, it increases the effect. Such phase takes place right before we awake and according to scientists it helps our brain make links between unrelated subjects. In the study, led by Professor Sara Mednick, scientists made a conclusion that the REM was“important for assimilating(消化)new information into past experience”in order to find creative solutions to solve problems. Prof.Mednick is a psychiatrist at the University of California. Her study involved the analysis of 77 adults. Each participant was given several word associated creative tasks. All tasks were given in the morning,with participants being shown a number of groups of 3 words, for example: cookie,heart and sixteen. They were asked to come up with a word that

would be associated all three given terms—like sweet. Sometime later, after some participants were allowed to sleep, they were asked to perform the same tasks and some new ones. It is worth mentioning that while some people slept, researchers used brain scans to see the type of sleep each participant entered. When given the same tasks, participants, who took a nap, were able to give more varied solutions, some of which were much better than they gave earlier. But when given new tasks, researchers found that those who entered REM sleep had a 40 percent better result compared to the performance they showed in the morning, reported The Daily Telegraph. 1.What does “it” refer to in the second paragraph? A.The effect. B.REM. C.Sleep. D.A problem. 解析:选B。词义猜测题。根据本文第二段内容可知,睡眠在很多 情况下可以帮助解决问题,当一个人进入REM睡眠阶段时,这种效果就 更强了。这个阶段在我们醒之前发生,它帮助大脑把不相关的事情联系 起来。因此“it”指的是REM睡眠阶段,故选B。 2.Why do the researchers study the REM? A.Because REM takes place just after you sleep. B.Because REM can store more information. C.Because REM can help find creative solutions. D.Because REM can make a creative invention. 解析:选C。细节理解题。由第三段可知,科学家是为了找到有创 造性的解决问题的办法才研究REM的,故选C。 3.What can we know from this passage? A.Taking a short nap is good for your thinking during the day. B.Sleeping has three processes which is good for creativity. C.Each adult was allowed to sleep after the task was given. D.REM is a process taking place right after we awake when we nap. 解析:选A。推理判断题。本文主要论述了睡眠可以提高人的创造 力,而且小睡一会儿对思维和想象力都有好处,故选A。 4.The important stage in the study is________. A.to think of a creative word B.to show a group of 3 words C.to give participants time to think D.to let some participants sleep for a while

解析:选D。推理判断题。由第四段可知,测试分两个阶段,先让 测试者进行测试,然后让一些测试者睡一会儿之后,再进行测试,从而 对比两次测试的结果,可见让一些测试者睡一会儿是本次研究的关键, 故选D。 B I heard the story told recently about a king in Africa who had a close friend that he grew up with. The friend had a habit of looking at every situation that ever occurred in his life and remarking,“This is good!” One day the king and his friend were out on a hunting expedition.The friend would load and prepare the guns for the king. The friend had apparently done something wrong in preparing one of the guns, for after taking the gun from his friend, the king fired it and his thumb was blown off.Examining the situation the friend remarked as usual,“This is good!”,to which the king replied,“No, this is NOT good!” and sent his friend to jail. About a year later, the king was hunting in an area that he should have known to stay clear of. Cannibals(食人者)captured him and took him to their village. They tied his hands, piled some wood, set up a pole and tied him to the pole. As they came near to set fire to the wood, they noticed that the king missed a thumb. Because of their belief, they never ate anyone that was less than a whole. So setting the king free, they sent him on his way. As he returned home, he was reminded of the event that had taken his thumb and felt regretful for his treatment of his friend. He went immediately to the jail to speak with his friend.“You were right,”he said.“It was good that my thumb was blown off.”And he told the friend all that had just happened.“And so I am very sorry for sending you to jail for so long.It was bad for me to do this.” “No,” his friend replied,“this is good!” “What do you mean,‘this is good!’How could it be good that I sent my friend to jail for a year.” “If I had NOT been in jail, I would have been with you, and I would have been eaten.” 5.The king’s friend had a habit of________. A.going hunting with the king B.playing with his gun

C.remarking“This is good!” whatever happened D.going to jails from time to time 解析:选C。细节理解题。依据文章第一段第二句话可知答案为 C。 6.What caused the king to avoid being eaten by cannibals? A.His luck. B.His missing thumb. C.His power. D.His status. 解析:选B。细节理解题。依据文章第四段可知,食人族打算吃掉 国王的时候发现他缺失了一个拇指,依据他们的信仰,他们不吃不完整 的人,所以答案为B。 7.The best title for this passage is“________”. A.King and his friend B.Cannibals’ belief C.A humorous story D.This is good 解析:选D。主旨大意题。本文多处提及“This is good”而且叙述了 与其相关的一些故事,所以答案为D。 8.From the passage, we can know________. A.the king was very stupid B.if the king’s friend hadn’t been in jail, he would have been eaten C.the king’s friend specially did something while preparing the gun for the king D.the king’s friend was quite honest 解析:选B。依据文章最后一句话可知:如果国王的朋友没有坐 牢,他就会陪着国王去打猎,那么他就会被吃掉,因此是坐牢救了他。 A选项文中没有体现;C选项与原文的叙述不符,原文并没有提及其准 备枪时,刻意做了手脚;本文与诚实无关,所以D项不正确。


北师大版选修7unit20课时活页训练.pdf

北师大版选修7unit20课时活页训练 - Ⅰ.单项填空 1.Little __

选修7unit1课时活页训练.doc

选修7unit1课时活页训练 - Ⅰ.单项填空 1.The disability

...unit21课时活页训练(详细解析) 北师大版选修7.doc

(优化方案)2011高考英语一轮复习 unit21课时活页训练(详细解析) 北师大版选修7 - 优化方案 2011 高考英语一轮复习课时活页训练 Ⅰ.单项填空 1.It is importan...

选修7unit5课时活页训练.doc

选修7unit5课时活页训练 - Ⅰ.单项填空 1.He isn’t like

...金牌总复习课时活页训练选修7unit20课时活页训练(详....doc

2011高考英语金牌总复习课时活页训练选修7unit20课时活页训练(详细解析)

选修七Unit1SectionⅠ课时活页训练.doc

选修七Unit1SectionⅠ课时活页训练 - Ⅰ.单项填空 1.I soon

北师大版必修3unit8课时活页训练.doc

北师大版必修5Unit15课时活... 北师大版选修7unit20随堂即... 北师大版选修...北师大版必修3unit8课时活页训练 2010北师大版高考英语 课时活页训练2010北师大版...

北师大版选修7unit19随堂即时检测.doc

北师大版选修7unit19随堂即时检测 2010北师大版高考英语 课时活页训练2010北师大版高考英语 课时活页训练隐藏>> Ⅰ.单词拼写 1.The room was small but a___....

...Unit20 New Frontiers课时强化训练 北师版选修7.doc

2014届高三英语一轮必备(典型题精析)Unit20 New Frontiers课时强化训练 北师版选修7_英语_高中教育_教育专区。【课时强化训练 (北师版) 2014 届高三英语一轮必备...

Unit 20 Period Ⅳ Communication Workshop 课件-优质....ppt

Unit 20 Period Ⅳ Communication Workshop 课件-优质公开课-北师大版高中选修7...●教学地位 本课时的内容是有关太空的未来新领域的过去和未来, 是为了激发学生...

北师大版必修5Unit14课时活页训练.doc

北师大版必修5Unit15课时活... 北师大版选修7unit20随堂即... 北师大版选修...北师大版必修5Unit14课时活页训练 2010北师大版高考英语 课时活页训练2010北师大...

北师大版必修2unit6课时活页训练.doc

北师大版必修3unit7课时活... 北师大版必修3unit7随堂即...1...2010北师大版高考英语 课时活页训练2010北师大版高考英语 课时活页训练隐藏>> Ⅰ...

北师大版必修5Unit13课时活页训练.doc

北师大版必修5Unit13课时活页训练 2010北师大版高考英语 课时活页训练2010北师大...7.She looks cold,but inside she has a ___ to be understood and loved...

北师大版必修2unit4课时活页训练.doc

北师大版必修1unit3课时活... 7页 5财富值 北师大版必修1unit2课时活......2010北师大版高考英语 课时活页训练2010北师大版高考英语 课时活页训练隐藏>> Ⅰ...

北师大版必修1unit1课时活页训练.doc

北师大版必修5Unit15课时活... 北师大版选修7unit20随堂即... 北师大版选修...北师大版必修1unit1课时活页训练 2010北师大版高考英语 课时活页训练2010北师大版...

北师大版必修1unit3课时活页训练.doc

北师大版必修1unit3课时活页训练 2010北师大版高考英语 课时活页训练20

北师大版必修1unit2课时活页训练.doc

北师大版必修1unit2课时活页训练 2010北师大版高考英语 课时活页训练20

选修8unit3课时活页训练.doc

选修8unit3课时活页训练_数学_高中教育_教育专区。Ⅰ.单项填空 1.Mum,it ...北师大版选修7unit20课时... 6页 2下载券 喜欢此文档的还喜欢 2011...

选修8unit1课时活页训练.doc

选修8unit1课时活页训练_数学_高中教育_教育专区。Ⅰ.单项填空 1.It has just...选修7module1课时活页训... 暂无评价 8页 1下载券 北师大版选修8unit23...

【创新设计】2015高考英语(北师大版)一轮活页训练(提升....doc

【创新设计】2015高考英语(北师大版)一轮活页训练(提升版):8.23 Unit 23 Conflict] - Unit 23 Conflict Ⅰ.完形填空 It was the end ...