kl800.com省心范文网

新东方张磊:2017.12六级听力真题解析(新东方版)


2017.12月份的六级考试已经落下帷幕,以下是对听力部分考题的一个解析,希望对同学们 有所帮助. Conversation One M: And now, for the latter side of the news, Europe is setting an example for the rest of the world when it comes to food waste. W: That’s right, John. This week, the Italian government passed legislation that aims to dramatically reduce the amount of food waste in the country. Q1:New laws have been put into place that will make it easier for farms and supermarkets to donate and sell foods to those who are in need. M: Yes, in an addition to this, businesses will now be rewarded for successful efforts to cut food waste. W: Italy is not the only country to focus on reducing food waste. Just earlier this year, Q2:the European parliament voted in favor of legislation that would stop grocery giants from unfair trading practices that result in overproduction, thus creating waste. M: In France, Q3:the government has banned supermarkets from throwing away edible foods and imposed harsh penalties on businesses that fail to comply with the regulations. W: While there is still much progress to be made, other countries could learn a thing or two from the example set by France and Italy. In the United Sates, up to 40% of all food goes uneaten. Despite the fact that one in seven American households lacks regular access to good food, Q4:one major cause of this problem is the confusion over food expiration labels, which are currently not regulated by the government. M: All this could change soon. This wave of new laws in Europe will definitely put more pressure on law makers to reduce food waste here. We turn now to a spokesperson from Harvard University’s Food Law and Policy Clinic for more on the story. And now, let’s welcome professor Edward Baker to speak to us.

从选项中不难看出,第一篇长对话的话题与食物浪费相关,我们来看一下4道题目 1: What does the woman say about the new laws in Italy? 第一题四个选项主语一致, 重点需要听动宾搭配。 文章当中提到New laws have been put into place that will make it easier for farms and supermarkets to donate and sell foods to those who are in need.原文当中的make it easier替换了选项当中核心动词facilitate, donate和选项当中的donation进行了词性替换,因此正确答案为 C) They facilitate the donation of unsold foods to the needy. 2: What did the European parliament do to reduce food waste? 第二题四个选项主语是it,听音重心仍然放在后方的动宾搭配上,文中提到the European parliament voted in favor of legislation that would stop grocery giants from unfair trading practices that result in overproduction, thus creating waste.原文中干扰 信息较多,只需抓住重点动词stop和名词overproduction,因此正确答案为B) It passed a law aiming to stop overproduction. 3: What has the French government done recently? 第三题的正确答案为 D)It has banned supermarkets from dumping edible foods. 原文 中的throw away替换选项中的dump,其余部分均为原词读到。 4: What is the major cause of food waste in the United States? 对话结尾处听到 desipte,major,problem 等表示强调的关键词,需要特别关注后面播读的 内容,后方读到 the confusion over food expiration labels,视听一致选择选项 A

下面我们来看一下短文(passage)题目 Passage 1 Barbie dolls have a particular look to them. Q9:They are thin, tall, long legged and virtually unlike any real human being. Although, over the years, barbies had more than 180 different careers, including football coach, sign language teacher, ambassador, president and astronaut. Her body shape hasn’t changed much. Last year, MATEL, the company that makes Barbie dolls, added some barbies to its line to have a different skin tones and hair textures. There are now barbies 17 skin tones, 22 eye colours and 24 hair styles that choose from. Last year, MATEL also gave barbie a flat foot rather than 4 fingers to be in heels all the time like original barbie is. Now, they are introducing new barbies with 3 slightly different body shapes.

On the original, tall and thin barbies would continue to be sold. In the statement on its website, the company says, it wants barbies to look more like a real people and to give girls everywhere, infinitely more ways that spark their imagination and play out the stories. Although many people say the new barbies are stepping in the right direction. Some people say they don’t go far enough. Q10:They say the new Barbie shapes could be even more different from the original tall-thin barbies. Sales of Barbie dolls has been falling every years since 2005 according to CBC news. The toys aren’t in stores yet, Q11:but they will be sold online at the Barbie website starting this week for 9 dollars and 99 cents. 9. What do we know about the original Barbie dolls? 短文题型依据首尾原则, 第一题一定要抓住文章的开头, 开头部分读到They are thin, tall, long legged and virtually unlike any real human being.视听一致即可选出答案A 10. Why do some people feel unsatisfied with new Barbie dolls? 第十题是观点处出题,文章出现了一些人的不同观点They say the new Barbie shapes could be even more different from the original tall-thin barbies.可以看出Barbie并没有 做出足够多的身体形状上的改变,故答案为D 11. Where will the new Barbie dolls be sold first? 最后一题转折处(but)出题,原文 online at the Barbie website 替换 On the Internet, 因此正确答案为 C

最后我们来看最后一个题型讲座和讲话 讲座和讲话这个题型篇幅较长,每篇大约在400个单词左右,所以更加需要同学们对于文章 中关键词的准确把握。首先讲座开头要注意主题的考察,特别要留意一些表达主题的句型, 比如:Today, I‘d like to talk about/discuss· · · ,The purpose of today's lecture is· · ·等等 文章中间除了需要注意大家都比较熟悉的转折因果类的逻辑关系词之外, 还要注意一些表示 话题转换的词汇,比如now,next,another.另外就是文章中出现的一些设问句,以及观点 对比处等,下面我们以第一篇为例来看一下 Recording One You dream about being a movie star. You live in a big house in Hollywood, go to the Oscars every year, and win. You will be rich and famous. Wait a minute. You also hate having your photos taken and you are very shy. So how could you ever become a movie star? Choosing a right career can be hard. Q16:Many people graduate from school or college not knowing what they want to do with their lives and get a job without really thinking about it. For some, things work out fine. But others often find themselves stuck in a job they hate. Your working life lasts in average 40 years, so it’s important to find a job you like and feel enthusiastic about. Luckily, there are many ways you can get help to do this. The Australian website WWW. Careers online. com, compares choosing a career with going to the movies. Before

you see a movie, you find out what films are showing. Q17:The site suggests you should do the same with your career. Find out what jobs are available and what your options are. Next, decide which movie you like best. If you are not a romantic person, you won’t want to see a love story. In other words, with your career, you should decide which job will suit your personality. Finally, decide how to get movie tickets and find out where the theater is before you go. With your career, you need to find information about where you can work and how to get a job in that profession. Q18:So, how do you start? Begin by asking yourself some questions, certain life experiences. Have you travelled overseas? Do you have any extra certificates at your degree? Such as the first aid license, for example. Your physical state and build can also affect which jobs you can do. A person, for example, who is allergic to cats will probably never become an animal doctor. Flight attendants, firefighters and police officers have to be over a certain height and be physically fit. Your personality matters too. Are you outgoing or shy? If you like working alone, a job that requires lots of team work might not suit you. Choosing a career can take time and a lot of thought. However, when you know you can look forward to working in your dream job, you will be glad you thought it through. 16. What does the speaker say about many college graduates? 第一题根据惯常的主题考法定位在讲座的开头,再根据视听一致的原则选出D答案. 17. What does the Australia website suggest you do first to find a suitable job? 第二题四个选项全部都是动词原形开头, 重点去听动宾搭配, 并且预测有可能是听文章中表 示建议的内容,文章提到 The site suggests you should do the same with your career. Find out what jobs are available and what your options are.直接根据视听一致选出B 选项. 18. What should you think about when you look for the right job according to the Australian website? 最后一题以结尾不断出现的问句作为提示,而且问句后方的答案全部属于qualifications, 因此答案为A.


赞助商链接