kl800.com省心范文网

2016届高考英语一轮复习Module1MyFirstDayatSeniorHigh课时规范训练外研版必修1

Module1 My First Day at Senior High Ⅰ.阅读理解(共两节) 第一节 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。 (2015·玉溪质检)There is an old Chinese proverb that states “One generation plants the trees;another gets the shade”,and this is how it should be with mothers and daughters.The relationship between a mother and daughter is sometimes confusing.If close, the relationship can be similar to friendship.However, the mother and daughter relationship has unique characteristics that distinguish it from a friendship.These characteristics include the hierarchy (等级) and unconditional love,which preclude mothers and daughters from being best friends. Marina,27 years old, says, “I love spending time with my mom, but I wouldn't consider her my best friend.Best friends don't pay for your wedding.Best friends don't remind you how they carried you in their body and gave you life!Best friends don't tell you how wise they are because they have been alive at least 20 years longer than you.” This doesn't mean that the mother and daughter relationship can't be very close and satisfying. While some adult relationships are still troubled,many find them to be extremely rewarding.This generation of mothers and adult daughters has a lot in common which increases the likelihood of shared companionship.Mothers and daughters have always shared the common experience of being homemakers,responsib le for maintaining and passing on family values and traditions.Today contemporary mothers and daughters also share the experience of the workforce and technology,which may bring them even closer together. Best friends may or may not continue to be best friends,but for better or worse, the mother and daughter relationship is permanent,even if they aren't speaking for some unfortunate reason.The mother and daughter relationship is still closer than any other.There is not an equal relationship.Daughters should not feel responsible for their mothers' emotional well-being.It isn't that they don't care deeply about their mothers.It' s just that they shouldn't be burdened with their mother's well -being. The mother and daughter relationship is a relationship that is not replaceable by any other.Mothers never stop being mothers,which includes frequently wanting to protect their daughters and often feeling responsible for their happiness.Mother always “trumps” friends. 1.The underlined word “preclude” in Paragraph 1 probably means“ A.differ C.benefit B.prevent D.change ”. 解析:选 B。词义猜测题。根据第二段“Best friends don't pay for y