kl800.com省心范文网

高考英语一轮复习Module1MyFirstDayatSeniorHigh限时特训外研版必修1

畅游学海 敢搏风 浪誓教 金榜题 名。决 战高考 ,改变 命运。 凌风破 浪击长 空,擎 天揽日 跃龙门 畅游学海 敢搏风 浪誓教 金榜题 名。决 战高考 ,改变 命运。 凌风破 浪击长 空,擎 天揽日 跃龙门

Module 1 My First Day at Senior High
Ⅰ.完形填空(建议用时 17′) [2016·石家庄质检]I wouldn't have picked up that dusty card without seeing those big words: DON'T FORGET. I was __1__. Don't forget what? Under the words were three numbered items. 1.Snow peas. 2.Shakespeare. 3.Sadira Kirmani. What was my name doing on someone's list? Yesterday was my first day here. Since Mrs Allison __2__ me, nobody except the boy with glasses spoke to me and asked if he could have my cake at lunch. I tried to __3__ on the lessons, but my mind went __4__. Snow peas, Shakespeare, and me? “Sadira.” I __5__ when Mrs Allison called my name. “It's time to line up for __6__.” As I moved through the line, I heard a girl with braces ask, “What's that?”, __7__ at a pan. “Snow peas,” the lady answered. “I'll try some snow peas,” the boy behind me __8__. Snow peas! Number 1 on the list. After lunch, Mrs Allison __9__ that it was “rhyme time.” The boy who'd asked for snow peas stood up. “OK, Wyatt.” Mrs Allison nodded. “‘To be or not to be...’”Wyatt began. When he __10__, Mrs Allison added, “Shakespeare wrote sonnets, a special kind of __11__.” Shakespeare? Number 2 on the list. I started to __12__, wondering what would happen next. After school, I sat alone on the bus. It was quite a while before I __13__ Wyatt. He smiled in a __14__ way, saying “I wanted to talk to you. I almost forgot.” “Forgot what?” “You're number 3 on my list.” So now I __15__ what was going on. “My mom's __16__. I'm supposed to try three new things every day.” continued Wyatt. That night, I made my own __17__. 1.Try the spinach quiche. 2.Offer my __18__ to the boy with glasses.3.Say __19__ to the girl with braces. Then I smiled before adding one more __20__: Thank Wyatt. 本文讲述作者遭遇到转学后的一件事,使作者学会了如何让自己每天尝试三件“新” 事。 1.A.enthusiastic C.curious 2.A.introduced C.recommended 绍”我。 3.A.bring C.rely B.carry D.concentrate
1

B.grateful

D.optimistic B.encouraged D.dismissed

答案:C 根据下文一系列的问题,可推知作者感到很好奇。

答案:A 根据上文“Yesterday was my first day here.”可知,Mrs Allison 是“介

答案: D 根据上文作者的遭遇, 以及下文中的问题: Snow peas, Shakespeare, and me? 可知作者想“集中”注意力。 4.A.weak C.excited 5.A.shouted C.jumped 6.A.class C.sports 7.A.pointing C.knocking 8.A.worked out C.shouted out 9.A.predicted C.responded 10.A.finished C.prepared 之后,故填 A。 11.A.theatre C.article B.novel D.poetry B.panic B.blank D.pale B.laughed D.greeted B.supper D.lunch B.glaring D.coming B.checked out D.figured out B.announced D.reported B.copied D.returned

答案:B 根据 3 题的解释可推知:大脑一片空白。

答案:C 由于上文作者注意力不集中,在老师喊到他名字时的反应应该是“jump”。

答案:D 根据下文中的“After lunch”,可知,大家排队去吃“午饭”。

答案: A 根据当时的情景, 可推知是“指着”问“What's that?”故填“pointing”。

答案:C 根据“I'll try some snow peas”可知后面的男孩大喊到。

答案:B 吃完午饭后,下午上课时,Mrs Allison 应是“宣布”上什么课。

答案:A 根据上文“To be or not to be...”可知 Wyatt 开始背诗,故应“背完”

答案:D 根据 it was “rhyme time.”以及“sonnets”十四行诗,可知。 12.A.disappoint C.calm D.annoy

答案:B 到此,卡片上的 Snow peas.与 Shakespeare.已经出现,作者想到的是下一个 应该是有事发生在他身上。故作者有些“惊慌”。 13.A.knew C.understood 遇到了 Wyatt。 14.A.strict C.sad B.friendly D.voluntary B.referred to
2

B.remembered D.noticed

答案:D 根据下文“He smiled in a __14__ way, saying...”可知在放学路上作者

答案:B 根据“smiled”可知 Wyatt 是用“友好”的方式与作者说话。 15.A.pointed out

C.found out 说的话,可知答案。 16.A.idea C.command 的想法”。 17.A.meal C.rhyme 18.A.card C.dessert 19.A.please C.goodbye 20.A.number C.person

D.appealed to

答案:C 根据上文介绍的语境,作者“弄明白”了发生什么事,以及下文作者的同学 B.invitation D.preference

答案:A 根据下文“I'm supposed to try three new things every day.”是“妈妈 B.list D.cake B.peas D.homework B.sorry D.hello B.entry D.word

答案:B 根据本文讲述的主题可知作者也学着列单子让自己尝试新事物。

答案:C 由上文中即 3 空前“...asked if he could have my cake at lunch.”可知。

答案:D “Say hello to sb.”表示与某人打招呼。

答案:B “entry”此处表示“词条”与第一段中的 items 相应合。 Ⅱ.阅读理解(建议用时 16′) A [2016·黑龙江月考]David is an excellent student and he comes from New York. His family was there until he finished eighth grade. David had no choice but to sleep

on park benches.S Being alone on the streets was scary. One thing kept David going:
his determinationW1 to do well in school. Even though many things were difficult in David's life, one thing was going very well. David was accepted to a special high school called MC2STEM. It is a public school in Cleveland for kids who are extremelyW2 good at science. The school turned

outP1 a peacefulW3 place for David. He especially enjoyed having the chance to learn
by doing lots of projects. High school wasn't easy. But David says that the school helped him set high standards for himself. Even when he didn't have a place to stay at night, David kept his focus on his schoolwork. While he was homeless, David would sometimes sleep in the park during the day because it was safer. “If you sleep in the daytime in the park, people won't botherW4 you,” he says. “you're just taking a nap. It's acceptable.” Then David would study through the night. He showered at a friend's house when his friend's parents were at work. All his hard work paid offP2. In May 2011, David graduated second in his high
3

school class. He was accepted by 22 colleges. He also won a scholarship from the Bill and Melinda Gates Foundation. It will pay for all his college expensesW5. Last fall, David began attending Harvard University, one of the top colleges in the US.“I found the perfect school for me.” He wrote in his blog. In the future, David might look for a job at a company like Google. Even better, he would like to start his own company. David says, “I want to work for myself.” 本文讲述的是一位叫 David 的优秀学生的求学过程, 虽然家境很差, 但凭着自己的决心 和拼搏的精神为自己创造一个美好的未来打下了坚实的基础。 1.According to the passage, David________. A.liked to sleep on park benches B.studied very hard C.felt high school was easy D.hated doing a lot of projects 答案:B 细节理解题。根据第四段“Then David would study through the night.” 以及第五段“All his hard work paid off.”可知。 2.We can know from the passage that David would ________. A.work only in big companies B.start a company with partners C.win a scholarship again D.have a bright future 答案:D 推理判断题。根据文章最后一段“David might look for a job at a company like Google. Even better, he would like to start his own company...”可知。 3.Which of the following word can best describe David? A.Cautious. C.Determined. B.Lazy. D.Creative.

答案:C 推理判断题。根据第一段“One thing kept David going: his determination to do well in school.”以及综合全文对 David 的讲述可知。 4.What's the best title for the passage? A.A top University C.Homeless to Harvard B.A Poor Student D.Winning a Scholarship

答案:C 主旨大意题。根据全文可知讲述的是 David 从一个无家可归的男孩到去哈佛 大学读书的经历,C 项能概括全文的内容。 温馨提示:阅读理解中标注的 W 部分为重点词汇,标注的 P 部分为重点短语,标注的 S 部分为句式仿写。旨在通过此栏目的练习,帮助学生夯实基础,做到厚积薄发。 W重点词汇 1.determination n. 决心,决定 3.peaceful adj. 和平的,平和的 5.expense n. 费用;消费
4

2.extremely adv. 极度地 4.bother vt. 打扰;使不安

P重点短语 1.turn out 结果是;证明是;原来是;生产 2.pay off 得到回报 S句式仿写 原文:David had no choice but to sleep on park benches.(固定句式) 译文:David 除了睡在公园长凳上,别无选择。 仿 写 : However tremendous the difficulty we are faced with is, we will have_no_choice_but_to_unite_and_overcome_it. 无论我们面临多大的困难,我们只能团结起来克服它。

B [2016·银川一中月考]Who's in control of your life? Who is pulling your string? For the majorityW1 of us, it's other people—society, colleagues, friends, family or our religious community. We learned this way of operating when we were very young, of course. We were brainwashed. We discovered that feeling important and feeling accepted was a nice experience and so we learned to do everything we could to make other people like us. As Oscar Wilde puts it, “Most people are other people. Their thoughts are someone else's opinions, their lives a mimicry (模仿), their passions a quotation.” So when people tell us how wonderful we are, it makes us feel good. We long for this good feeling like a drug. Therefore, we are so eager for the approval of others

that we live unhappy and limited lives, failing to do the things we really want to.S
Just as drug addictsW2 and alcoholics live worsened lives to keep getting their fix (一剂毒品). We worsen our own existence to get our own constantW3 fix of approval. But, just as with any drug, there is a price to pay. The price of the approval drug is freedom—the freedom to be ourselves. The truth is that we cannot control what other people think. People have their own agenda, and they come with their own baggage and, in the end, they're more interested in themselves than in you. Furthermore, if we try to live by the opinions of others, we will build our life on sinking sand. Everyone has a different way of thinking, and people change their opinions all the time. The person who tries to please everyone will only end upP1 getting exhaustedW4 and probably pleasing no one in the process. So how can we take back control? I think there's only one way—make a consciousW5 decision to stop caring what other people think. We should guide ourselves by means

ofP2 a set of values—not values imposed (强加) from the outside by others, but innate
values which come from within. If we are driven by these values and not by the changing opinions and value systems of others, we will live a more authentic, effective, purposeful and happy life.
5

本文讲述的是一种社会现象,我们的生活被他人所控制。并剖析了这种现象的起因,并 对如何解除控制提出相应的建议。 5.What Oscar Wilde says implies that ________. A.most people's thoughts are controlled by others B.most people have a variety of thoughts C.we have thoughts similar to those of others D.other people's thoughts are more important 答案:A 推理判断题。根据第一段开始所提的问题以及列举的一些实际现象,可知本 文讲的话题,并引用 Oscar Wilde 的话来证实这一现象。 6.What does the author try to argue in the third paragraph? A.We need to pay for what we want to get. B.Changing opinions may cost us our freedom. C.We may lose ourselves to please others. D.The price of taking drugs is freedom. 答案:C 细节理解题。根据本段最后一句“The person who tries to please everyone will only end up getting exhausted and....”可知。 7.In order to live a happy, effective and purposeful life, we should ________. A.care about others' opinions and change opinions all the time B.guide ourselves by means of values from the outside C.stick to our own values D.persuade others to accept our opinions 答案: C 细节理解题。根据最后一段“I think there's only one way—make a conscious decision to stop caring what other people think.”可推断。 8.It can be concluded from the passage that________. A.it's important to accept others' opinions B.it's better to do what we like C.we shouldn't change our own opinions D.we shouldn't care what others think too much 答案:D 推理判断题。根据最后一段的内容以及全文的主旨大意可以推断:“我们要 做自己,不要过多地关心他人的想法而失去自己”。 W重点词汇 1.majority n. 大部分;大多数 2.addict n./vt. 使上瘾;有瘾的人 3.constant adj. 连续不断的 4.exhausted adj. 疲倦的 5.conscious adj. 有意识的;清醒的 P重点短语 1.end up 结束 2.by means of 借助于
6

S句式仿写 原文:Therefore, we are so eager for the approval of others that we live unhappy and limited lives, failing to do the things we really want to. (so...that...) 译文:因此,我们如此渴望得到别人的认可,而过着不快乐而受限的生活,没有做我们 真正想做的事。 仿写:There are so_many_books for me to choose from that I can't make up my mind which to choose. 有如此多的书供我选择以致于我不能决定选哪本。

Ⅲ.短文改错(建议用时 8′) [2016·江津检测]Long long ago, there lived a famous beauty who named Xi Shi. Since she suffered from heartburn, she would often frown in front of all neighbor. A ugly girl—Dong Shi, lived in the same village. She noticed this, thinking it very charmed, also put her hand to her breast and frown in front of everyone. When the rich saw her, they closed their doors and would come out. But for the poor, they ran away, took their wives and children. Poor thing! She could admired Xi Shi's frown, but did not know why she was beautiful. 答案: Long long ago, there lived a famous beauty who ∧
was 或去掉who

named Xi Shi. Since she

suffered from heartburn, she would often frown in front of all neighbor.
neighbors

A ugly girl—Dong Shi, lived in the same village. She noticed this, thinking
An

it very charmed, also put her hand to her breast and frown in front of everyone.
charming frowned

When the rich saw her, they closed their doors and would ∧ come out. But for the
not As

poor, they ran away, took their wives and children. Poor thing! She could admired
taking admire

Xi Shi's frown, but did not know why she was beautiful.
it

7