kl800.com省心范文网

大学英语1阅读理解2


大学英语1阅读理解2 大学英语1阅读理解2
Paper One Part I Reading Comprehension
Directions: There are several passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A), B), C) and D). You should decide on the best choice and mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the centre. Passage One Questions 1 to 5 are based on the following passage: Historically, Jeep’s reputation as a go-anywhere vehicle dates back to the Second World War when the original Jeeps, supported by the Willys company, carried Allied forces through the Pacific and Europe. The Macquire Dictionary of Motoring says the name “Jeep” stemmed from (源于) the United States Army’s decision to call the vehicle GP, for General Purpose vehicle. The name was eventually corrupted to “jeep”, from the pronunciation of the letters GP, and became a trademark owned by the Willys company. Jeep became part of Chrysler in 1988 and the company has since spent a lot of money to improve the Jeep production facilities, and to increase the number and style of models available. Chrysler says the Jeep’s war-time reputation and strong image undoubtedly helped it to play a new role in peacetime as a recreational (休闲) vehicle. It says the Jeep created the original market for recreational, off-road vehicles using the powerful four-wheel drive traction (known commercially as 4WD) for which the army jeep was famous. It also claims the copyright (版权) to the trademarked name Jeep and is warning off rival car companies who are trying to take advantage of the reputation of this vehicle and use the name Jeep without permission. 1. During the Second World War, Jeep was ________. A) only used by the generals B) owned by the Chrysler Corporation C) famous for its 4WD D) also used for recreational purpose 2. Which of the following statements is TRUE? A) Jeep is no more useful after the war. B) The Willys company renames itself as the Chrysler Corporation. C) Jeep had very good reputation during the war. D) The Chrysler Corporation sold jeeps to the army. 3. How did the name “Jeep” come into being? A) The Willys company coined this word. B) Chrysler used it as a trademark. C) Jeep means for all purposes. D) Jeep has the similar pronunciation with GP.

4. Chrysler wants to ________. A) turn Jeep into a new type of vehicle not used by soldiers, but civilians B) produce more powerful Jeep with 4 WD C) make Jeep more useful in the army D) sell the trademark Jeep to raise money to improve its facilities 5. Why “j” in “jeep” in the last paragraph is always capitalized? A) Because Jeep made great contribution to the army during the war. B) Because the author wants to show his respect for the Jeep. C) Because Jeep here is a trademark. D) Because Chrysler doesn’t permit the usage of “jeep”. Passage Two Questions 6 to 10 are based on the following passage: American Indians played a central role in the war known as the American Revolution. To them, however, the dispute between the colonists and England was peripheral. For American Indians the conflict was a war for American Indian independence, and whichever side they chose they lost it. Mary Brant was a powerful influence among the Iroquois. She was a Mohawk, the leader of the society of all Iroquois matrons, and the widow (寡妇) of Sir William Johnson, Superintendent of Indian Affairs. Her brother, Joseph Brant, is the best-known American Indian warrior (战士) of the Revolution, yet she may have exerted even more influence in the Confederacy than he did. She used her influence to keep the western tribes of Iroquois loyal to the English king, George III. When the colonists won the war, she and her tribe had to abandon their lands and retreat to Canada. On the other side, Nacy Ward held positions of authority in the Cherokee nation. She had fought as a warrior in the war against the Greeks and as a reward for her heroism was made “Beloved Woman” of the tribe. This office made her chief of the women’s council and a member of the council of chiefs. She was friendly with the White settlers and supported the Patriots during the Revolution. Yet the Cherokees too lost their land. 6. What is the main point the author makes in the passage? A) Siding with the English in the Revolution helped American Indians regain their land. B) At the time of the Revolution, the Superintendent of Indian Affairs had little power. C) Regardless of whom they supported in the Revolution, American Indians lost their land. D) The outcome of the Revolution was largely determined by American Indian women. 7. The italicized word “it” in the passage refers to ________. A) side B) revolution C) dispute D) independence 8. According to the passage, Mary Brant’s husband had been a ________. A) government official

B) Mohawk chief C) revolutionary hero D) Cherokee council member 9. The italicized word “he” in the passage could be replaced by “________”. A) Sir William Johnson B) the Superintendent of Indian Affairs C) Joseph Brant D) George III 10. To which tribe did Nancy Ward belong? A) Mohawk. B) Iroquois. C) Cherokee. D) Greek. Passage Three Questions 11 to 15 are based on the following passage: Dr Wiseman started ”the laugh lab” project in September 2001. It is the largest study of humor. Participants (参加者) are invited to log on to the laugh lab website, give a few personal details, tell their favorite jokes and judge the jokes told by other people. The project will last for a year, and the organizers hope to finally discover the world’s funniest joke. But there is also a serious purpose. The researchers want to know what people from different nations and cultures find funny. And they want to find out the differences between the male and female sense of humor. The idea is that if we want to understand each other, we have to find out what makes us laugh. This is a subject that has long interested psychologists (心理学家) and philosophers (哲学家). Most of the time, people are not completely honest. We do things that society expects of us and say things that help us get what we want. But laughing cannot be controlled. When we laugh, we tell the truth about ourselves. By December 2001 over 10,000 jokes had been submitted. This gave the scientists enough evidence (证据) to make early conclusions. It seems that men and women do have different senses of humor, for instance.” Our findings show the major differences in the ways in which males and females use humors, “said Dr. Wiseman. “Males use humor to appear superior (优越的) to others, while women are more skilled in languages and prefer word play.” Researchers also found that there really is such a thing as a national sense of humor. The British enjoy what is usually called “toilet humors.” But the French like their jokes short and sharp: “You’re a high-priced lawyer. Will you answer two questions for $500?” “Yes. What’s the second question?” The Germans are famous for not having a sense of humor. But the survey found that German participants were more likely to find submitted jokes funny than any other nationality. Perhaps that proves the point. Is this joke funny? I don’t know, but let’s say yes, just to be safe. Dr Wiseman and his workmates also submitted jokes created by computer. But none of those who took part in the survey found any of them amusing. Perhaps this is relief. Computers already seem like they can do everything. At least they should leave the funny stuff to us.

11. Scientist started “the laugh lab” project ________. A) to find the funniest joke in European countries B) to find funny people from different nations and cultures C) to find out the differences between the male and female sense of humor D) to get more personal details about participants 12. We can infer from the passage that ________. A) most of the people all over the world are completely honest B) psychologists and philosophers take interest in “the laugh lab” project C) ordinary people are not interested in “the laugh lab” project at all D) people tell the truth about themselves only when they laugh 13. What is the main idea of the fourth paragraph? A) Men and women have different senses of humor. B) Males and females have similar senses of humor. C) About 10,000 jokes have been submitted. D) Scientists have collected enough evidence to make conclusions. 14. The writer gave the examples of the British, the French and the Germans ________. A) to show that the French people have a better sense of humor B) to prove the British people have a sense of “toilet humor” C) to show people from different nations have different senses of humor D) to prove that the Germans have no sense of humor 15. Which statement is true according to the passage? A) The jokes by computer are less funny than those by humans. B) The Germans cannot find the submitted jokes amusing. C) Males are better at word play compared with women. D) Females like to use humor to show that they are superior. Passage Four Questions 16 to 20 are based on the following passage: Go ahead, laugh. It’s strong medicine, researchers are learning. Even the physical act is good for you, says William Fry, professor at Stanford University and pioneer in laughter research. It increases blood flow and contracts abdominal muscles. But the benefits go beyond a workout. The most astonishing evidence of laughter’s power comes from a 1997 study of 48 heart-attack patients. Half-watched comedy shows for 30 minutes every day; the rest served as controls. After a year, ten patients in the control group had suffered repeat heart attacks, compared with only two in the group that watched the shows. Can a good laugh help patients get well? In an experiment at the University of California at Los Angeles, called Rx Laughter, scientists plan to test the effect of laughter in children with serious illnesses, including cancer. Early results suggest that funny videos help kids handle uncomfortable or painful procedures. Justin Ybarra, 13, already knows that. He was in considerable pain when he woke up from surgery --- until Bill Marx, a volunteer for Rx Laughter, appeared at his bedside. Marx told jokes, made faces and dancing around the hospital room. “Having something to laugh at took my mind off the pain,” says Justin. “When you’re

laughing, you can’t help but feel better.” 16. The author implies that ________. A) a good laugh helps one recover B) funny videos help patients get well C) children are fond of jokes and funny movies D) even there’s nothing to laugh at, the act of laughing benefits 17. RX Laughter is the name of ________. A) a kind of laughter B) a scientific lab C) an experiment D) a laughter research center 18. Laughter benefits the patients because ________. A) it makes them stronger B) it can cure their illnesses C) it help them recover more quickly D) it controls their blood flow 19. Justin said laughter could make him ________. A) exercise his abdominal muscle B) have a better appetite C) excited and happy D) forget the pain from the surgery 20. The main idea of the passage is ________. A) researchers are doing experiments on laughter B) laughing is good medicine for the patients C) patients usually prefer comedies to tragedies D) children all like clowns very much Passage Five Questions 21 to 25 are based on the following passage: A recent study described coal as a “bridge to the future”. As the most plentiful fossil (化石) fuel in the world, coal has the possibility for filling a growing proportion of the demand for energy. But problems cause some trouble to this promising old fuel. Coal is found around the globe, but three countries (the United States, the former Soviet Union and China) own nearly two thirds of all known coal reserves. At present rates of using coal, these reserves would last the world more than 200 years, according to the estimates carefully made. Furthermore, scientists think the world probably has 15 times this much coal. While the United States has the largest share --- more than a quarter --- of the 786 billion tons of known world coal reserves, both the former Soviet Union and China produce almost as much coal as the U. S. does. In addition to the category of known reserves, the U.S. Geological Survey has calculated that the United States has an estimated 1.7 trillion (万亿) tons of coal at depths of less than 3,000 feet. Unfortunately, much of this coal is not easy to get with present technology or at present prices.

To produce and use much more coal than we do today, a number of problems will have to be solved: capital at high interest rates, manpower, and transportation, including insufficient rail facilities. Environmental concerns include the proper development of mine sites, possible changes in global climate caused by increased carbon dioxide from burning coal, and the objects that are sent out from coal stacks that wear out buildings, poison lakes, and damage human lungs. 21. One of the advantages of coals is that ________. A) it can improve global climate B) there is a lot of it C) it is always easy to dig D) it doesn’t pollute 22. Which problem is NOT mentioned in the article? A) Difficulties in digging the coal. B) Pollution of the environment. C) What happens when the coal is used up. D) Insufficient rail facilities. 23. Which country has the largest share of known world coal reserves? A) China. B) The United States. C) The former Soviet Union. D) The article doesn’t tell us. 24. How much coal does the United States have in known coal reserves? A) 786 billion tons. B) 1.7 billion tons. C) Nearly 200 billion tons. D) 3,000 billion tons. 25. According to the passage, which of the following statement is TRUE? A) The U. S. has about 1.7 trillion tons of coal at depths of more than 3,000 feet. B) Scientists think that all coal reserves have been found out. C) All coal is easy to get because we have modern technology. D) The U.S., the former Soviet Union and China produce almost equal amounts of coal. Passage Six Questions 26 to 30 are based on the following passage: How many coins have you got in your pocket right now? Three? Two? Or one? With a phonecard you can make up to 200 calls without any change at all. 1. What do you do with it? Go to a telephone box marked “Phonecard.” Put in your card, make your call and when you’ve finished, a screen tells you how much is left on your card. It costs no extra for the cards, and the calls cost 10p per unit (每单位时间), the same as any other payphone calls. You can buy them in units of 10, 20, 40, 100 or 200. 2. Now go to a shop near you. Near each Cardphone place you’ll find a shop where you can buy one. They’re at bus, train and city tube (地铁) stations, at many universities, hospitals and clubs,

restaurants and gas stations on the highway and shopping centers, at airports and seaports. 3. No more broken payphones. Most broken payphones are like that because they’ve been vandalized (破坏了的). There are no coins in Cardphone to excite thieves’ interest in it. So you’re not probably to find a vandalized one. Get a phonecard yourself and try it out. Or get a bigger wallet. 26. The passage is most probably ________. A) a warning B) a note C) an advertisement D) an announcement 27. There are three sections (部分) in the passage. Which section do you think is about why phonecards are good? A) Section 1. B) Section 2. C) Section 3. D) None. 28. Choose the right order of the steps under “How you use phonecard.” a. Put in your phonecard. b. Look at the screen to find out how many calls you can still make. c. Go to the telephone box marked “Phonecard”. d. Make your call. A) a, b, c, d B) c, a, d, b C) a, d, c, b D) c, d, a, b 29. According to the information you get from the passage, how much does a card with 40 units cost? A) 4 pounds. B) 40 pounds. C) 400 pounds. D) 100 pounds. 30. The last sentence “Or get a bigger wallet.” means “_________.” A) Phonecards are cheap B) You cannot use all payphones C) Thieves will not break cardphones D) You should carry much money Passage Seven Questions 31 to 35 are based on the following passage: The Museum of Modern Art in New York City is known throughout the world. It has a collection of contemporary masterpieces in painting and sculpture. In the summer months, the Museum presents Summer-garden, a fine program designed to give tired New Yorkers and out-of-town visitors an opportunity to enjoy special presentations. These include films, dramatic events, poetry readings, dance programs, and lectures in a surrounding of modern sculpture and landscapes.

Summer-garden takes place in the Museum’s sculpture garden from June through September on Friday, Saturday, and Sunday evenings from six until eleven o’clock. The garden is transformed into a free city park in the very heart of the largest city in the United States. The site is lighted so that visitors get dramatic views of twentieth century sculpture, as well as recent works. Fifty thousand visitors attended Summergarden in its first two seasons, and this year more people than ever have been drawn to it. 31. What is the main topic of this passage? A) The Museum of Modern Art in New York City. B) A special program in the Museum of Modern Art. C) Visitors to the Museum of Modern Art in New York. D) A public garden in New York City. 32. The Museum specializes in________ . A) works of art from foreign countries B) arranging shows and poetry readings C) modern painting and sculpture D) 20th century sculpture 33. Which of the following is NOT included in the Summer-garden presentations? A) Films and dances. B) Recitations of poetic works. C) Lectures. D) Concerts. 34. Which of the following statements is NOT true about Summer-garden? A) It is open to the general public every evening from June to September. B) It requires no entrance fee. C) It is set in an artistic surrounding. D) It offers a variety of entertaining activities to the public. 35. What can be inferred from the passage? A) Most people come to the museum for its Summer-garden presentations. B) Summer-garden is the best program in the museum. C) More and more people are attracted by Summer-garden. D) Summer-garden is well known because it is located in the center of the largest city in the United States. Passage Eight Questions 36 to 40 are based on the following passage: In sport the sexes are separate. Women and men do not run or swim in the same races. Women are less strong than men. That at least is what people say. Women are called “the weaker sex”, or, if men want to please them, “the fair sex”. But boys and girls are taught together at schools and universities. There are women who are famous Prime Ministers, scientists and writers. And women live longer than men. A European woman can expect to live until the age of 74, a man only until he is 68. Are women’s bodies really weaker? The fastest men can run a mile in under 4 minutes. The best women need 4.5 minutes. Women’s times are always slower than men’s, but some facts are a surprise.

Some of the fastest women swimmers today are teenage girls. One of them swam 400 metres in 4 minutes 21.2 seconds when she was only 16. The first “Tarzan” in films was an Olympic swimmer, Johnny Weissmuller. His fastest 400 metres was 4 minutes 59.1 seconds, which is 37.9 seconds slower than a girl 50 years later! This does not mean that women are catching men up. Conditions are very different now, and sport is much more serious. It is so serious that some women athletes are given hormone (荷尔蒙) injections. At the Olympics a doctor has to check whether the women athletes are really women or not. It seems sad that sport has such problems. Life can be very complicated when there are two separate sexes! 36. Women are called “the weaker sex” because ________. A) women do as much work as men B) people think women are weaker than men C) sport is easier for men than for women D) in sport the two sexes are always together 37. Which of the following is TRUE? A) Boys and girls study separately everywhere. B) Women do not run or swim in races with men. C) Famous Prime Ministers are women. D) Men can expect to live longer than women in Europe. 38. “That at least is what people say” means “people ________”. A) say other things too B) don’t say this much C) say this but may not think so D) only think this 39. What problems does sport have? A) Some women athletes are actually men. B) Some women athletes are given hormone injections. C) Women and men do not run or swim in the same races. D) It is difficult to check whether women athletes are really women. 40. In this passage the author implies that ________. A) women are weaker than men, but faster B) women are slower than men, but stronger C) men are not always stronger and faster than women D) men are faster and stronger than women Passage Nine Questions 41 to 45 are based on the following passage: “...We are not about to enter the Information Age, but instead are rather well into it.”Present predictions are that by 1990, about thirty million jobs in the United States, or about thirty percent of the job market, will be computer-related. In 1980, only twenty-one percent of all American high schools owned one or two computers for student use. In the fall of 1985, a new study showed that half of the United States secondary schools have fifteen or more computers for student use. And now educational experts, administrators, and even the general public are demanding that all students become “computer literate.” By the year 2000 knowledge of computers

will be necessary in over eighty percent of all occupations. Soon those people not educated in computer use will be compared to those who are print illiterate today. What is “computer literacy”? The term itself seems to imply some degree of “knowing” about computers, but knowing what? The present opinion seems to be that this should include a general knowledge of what computers are, plus a little of their history and something of how they operate. Therefore, it is important that educators everywhere take a careful look not only at what is being done, but also at what should be done in the field of computer education. Today most adults are able to use a motor car without the slightest knowledge of how the internal combustion engine (内燃机) works. We effectively use all types of electrical equipment without being able to tell their histories or to explain how they work. Business people for years have made good use of typewriters and adding machines, yet few have ever known how to repair them. Why, then, attempt to teach computers by teaching how or why they work? Rather, we first must fix our mind on teaching the effective use of the computer as the tool is. “Knowing how to use a computer is what’s going to be important. We don’t talk about ‘automobile literacy’. We just get in our cars and drive them.” 41. In 1990, the number of jobs having nothing to do with computers in the United States will be reduced to_____. A) 79 million B) 100 million C) 30 million D) 70 million 42. The italicized phrase “print illiterate” in Para.1 refers to _____. A) one who has never learnt printing B) one who can not read and write C) one who is not computer literate D) one who is not able to use a typewriter 43. What is the first paragraph mainly about? A) Recent predictions of computer-related jobs. B) The wide use of computers in schools. C) The urgency of computer education. D) Public interest in computers. 44. According to the author, the effective way to spread the use of computers is to teach_____. A) how to use computers B) what computers use C) where computers can be used D) how computers work 45. From the text, we can infer that_____. A) computer will be easier to operate B) automobile will be more comfortable C) illiteracy rate will be down D) computer will be set in automobiles

Passage Ten Questions 46 to 50 are based on the following passage: The water level of oceans rises and falls alternately twice a day. This movement of water is called the tide. Tides are caused by the pull of the sun and the moon on the earth’s surface; since the moon is closer, it affects the tides more than the sun. When the moon is directly overhead, it actually pulls on the water that is below it. This causes the water level to rise because the water is pulled away from the earth. As the moon disappears over the horizon, the pull lessens and the water level settles back towards the ocean bottom. When the water reaches its highest level, we have highest tide. And when the water comes to its lowest level, we have low tide. From its lowest point, the water rises gradually for about six hours until it reaches high tide. Then it begins to fall continuously for about six hours until it reaches low tide. Then the cycle begins again. 46. Which of the following might be the best title for the passage? A) The Moon and Oceans B) The Moon and the Tide C) Water Levels D) The Pull of the Moon and the Sun 47. The pull of the moon on the earth’s surface is stronger than that of the sun because ________. A) the moon is directly over the earth B) the moon pulls the water away from the earth C) the moon is closer to the earth D) the moon moves around the earth 48. Water level reaches its low point when ________. A) the moon is hidden by clouds B) the moon’s effect is indirect C) the moon moves far away D) the sun is overhead 49. High tide takes place ________. A) every 12 hours B) every 6 hours C) every 24 hours D) every 18 hours 50. According to the passage, which of the following statements is TRUE? A) Weather sometimes affects tides. B) The force directly affecting the earth’s surface comes from the moon. C) The effect of the sun on the ocean water can be neglected. D) Tides are the result of the pull of the moon and the sun. Name:_____________ Class:_____________ Student No.:_____________ Score:_____________

Answer Sheet Part I Reading Comprehension
1._____ 6._____ 11._____ 16._____ 21._____ 26._____ 31._____ 36._____ 41._____ 46._____ 2._____ 7._____ 12._____ 17._____ 22._____ 27._____ 32._____ 37._____ 42._____ 47._____ 3._____ 8._____ 13._____ 18._____ 23._____ 28._____ 33._____ 38._____ 43._____ 48._____ 4._____ 9._____ 14._____ 19._____ 24._____ 29._____ 34._____ 39._____ 44._____ 49._____ 5._____ 10._____ 15._____ 20._____ 25._____ 30._____ 35._____ 40._____ 45._____ 50._____

大学英语1阅读理解 大学英语 阅读理解2 ( 参考答案 ) 阅读理解
Key Paper One Part I Reading Comprehension
1.C 6.C 11.C 16.C 21.B 26.C 31.B 36.B 41.D 46.B 2.C 7.D 12.B 17.C 22.C 27.C 32.C 37.B 42.B 47.C 3.D 8.A 13.A 18.D 23.B 28.B 33.D 38.C 43.C 48.C 4.A 9.C 14.C 19.D 24.C 29.A 34.A 39.B 44.A 49.A 5.C 10.C 15.A 20.A 25.D 30.D 35.C 40.C 45.A 50.D


赞助商链接

大学英语1第二阶段在线作业答案

大学英语1阶段在线作业答案 - 试题 1.第 1 题 单选题 Mary ___Tom with his lessons this time yesterday. A、help...

全新版大学英语(第二版)综合1-课习题答案

全新版大学英语(第二版)综合1-课习题答案 - Unit 1 Growing Up 那是个正规宴会,我照妈妈对我讲的那样穿着礼服去了。 As it was a formal dinner par...

大学英语2导学1new

大学英语 2 导学 1 Unit 1 一、学习目的和要求:本单元主要讲授学习的方法和...B 篇文章的理解;掌握四级词汇和课后所列短语;练习阅读技巧—Making Predictions;...

新视野大学英语第三版读写教程第二册unit1课文翻译与习...

暂无评价|0人阅读|0次下载 新视野大学英语第三版读写教程第二册unit1课文翻译与习题答案_英语学习_外语学习_教育专区。新视野大学英语第三版第二册 unit1 课文翻...

新视野大学英语第二版第一册UNIT2网上学习详细答案

新视野大学英语第一册UNIT2网上学习详细答案 - 新视野大学英语第一册 UNIT2 网上学习详细答案 Passage A Vocabulary Task 1 1. appeals...

全新版大学英语(第二版)综合教程1 课后题

全新版大学英语(第二版)综合教程1 课后题 - Unit1-8,按首字母排序。 Unit1-4;Unit5-8 阅读答案

新视野大学英语读写教程第二版第一册课后翻译汉译英及答案

新视野大学英语读写教程第第一册课后翻译汉译英及答案 - 1. 对于网络课程,学生不仅可以选择何时何地学习,在回答问题之前他们还可 以有时间思考答案。(not ...

新世纪大学英语综合教程1练习答案(Unit1-2)

新世纪大学英语综合教程1练习答案(Unit1-2) - 新世纪大学英语综合教程 1 课后练习答案 The Answers to Unit 1 Enhance Your Language Awar...

大学英语泛读第二册Unit1-教参答案

大学英语泛读第二册Unit1-教参答案 - Key to the Exercises Text A Comprehending some challenging sentences 1. pe...

大学英语(2)第一组答案

大学英语(2)第答案 - BBCCB ABBAB BA(B)ACB (A) CA(D)DAC(A) DABD(B)B(C) CBDDD BCADB 1.Whether this ligh...